El Ministeri de Sanitat assegura que els viatges de l’Imserso no estan en perill

El tribunal administratiu del Ministeri d'Hisenda ha suspés cautelarment la licitació del programa de turisme social 2019.

VÍDEO | El Ministeri de Sanitat assegura que els viatges de l’Imserso no estan en perill

El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha assenyalat que els viatges de l’Imserso no estan en perill i que aquest programa, que s'ha dut a terme amb caràcter ininterromput des de 1985, es continuarà mantenint en la temporada 2019/2020. 

Ho fa després que el tribunal administratiu del Ministeri d'Hisenda haja suspés cautelarment la licitació del programa de turisme social 2019, en resposta al recurs que havia presentat el sector hoteler.

La patronal hotelera Cehat havia reclamat el tribunal la suspensió del procediment de contractació per entendre que el plec de condicions del programa d'oci per a les persones majors suposava una rebaixa d'ingressos que podria generar perjudicis de "difícil o impossible reparació" per als contratistes del sector. Així les coses, la resolució congelarà la licitació de tots els aspirants fins que el tribunal resolga sobre el fons de l'assumpte.

En un comunicat, els hotelers espanyols celebren la decisió preliminar i anticipen que buscaran una reunió amb els responsables de Turisme, Sanitat i Assumptes Socials per a consensuar una eixida al problema que satisfaça totes les parts. En la mateixa línia s'ha pronunciat Hosbec,  la patronal dels allotjaments turístics de Benidorm i la Costa Blanca.

Sanitat diu que els pensionistes no poden pagar més

En la seua demanda la patronal hotelera estima que el nou plec de condicions suposa una rebaixa d'entre el 8% i el 12% dels preus del mercat i proposa pujar el cost mitjà mínim de l'allotjament per persona dels 22 als 25 euros, per a evitar possibles pèrdues.

Des del Ministeri de Sanitat, al qual s'adscriu l'Institut de Majors i Serveis Socials, es recorda que la majoria dels beneficiaris del programa de turisme socials cobren pensions per sota dels mil euros i que, en eixes circumstàncies, no se'ls pot exigir un esforç superior. El ministeri assegura que el nou plec de condicions parteix d'un import mínim de 23 euros per cada estada -que pot arribar a un màxim de 42 en alguns lots- la qual cosa implica un increment del 9,5% mínim respecte als 21 euros de mínim que es van abonar en temporades anteriors. 

El contracte de turisme social de la temporada 2019/2020 està valorat en 1.142 milions d'euros més IVA, a repartir entre les aportacions de l'Imserso (20%) i dels beneficiaris (80%) durant dos anys. S'ofereixen 900.000 places hoteleres agrupades en tres lots: costa insular (Canàries i Balears), turisme en zones de costa peninsular, i turisme d'interior i procedència europea. 

També et pot interessar

stats