El Ministeri de Sanitat anunciarà aquesta vesprada el pas a la fase 1 de tota la Comunitat Valenciana

A les 16:00 hores comença la interterritorial amb les comunitats autònomes, i el ministre Illa compareixerà cap a les 19:00 hores.

VÍDEO | El Ministeri de Sanitat anunciarà aquesta vesprada el pas a la fase 1 de tota la Comunitat Valenciana

A falta que el Ministeri de Sanitat ho comunique oficialment aquesta vesprada, tot indica que la Comunitat Valenciana passarà íntegrament a la fase 1 de la desescalada dilluns que ve. De fet, fonts pròximes a les negociacions citades per Efe avancen que així serà. La decisió suposaria que els 14 departaments sanitaris que la setmana passada es quedaren en la fase 0, i que concentren aproximadament el 70% de la població, podrien fer un pas més i avançar en la desescalada.

Es tracta dels Departaments de Salut de Castelló, la Plana, Sagunt, València Arnau de Vilanova-Llíria, València Clínic-Malva-rosa, València-La Fe, València-Hospital General, València-Doctor Peset, Manises, La Ribera, Alacant-Sant Joan d’Alacant, Alacant-Hospital General, Elx-Hospital General i Elx-Crevillent.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, es reuneix aquesta vesprada amb les comunitats autònomes per a comunicar-los la decisió final. A partir de les 19:00 hores hi ha prevista una compareixença del ministre. Després de la reunió que va mantindre dijous amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, tot indica que aquesta vegada la resposta a la proposta del govern valencià serà positiva. Tot i això, el pas a la fase 1 arribaria amb dues restriccions específiques: el departament de la Ribera serà l'únic en què no es podran celebrar reunions de fins a 10 persones, mentre que el límit per als esdeveniments culturals i d'oci serà de 30 persones a tot el territori.

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, ha fet aquest divendres una crida a la prudència i ha assegurat que la Generalitat encara està a l'espera de conéixer la decisió, que es farà pública a la vesprada. Ha afegit que el Consell està preparat “per a qualsevol escenari”.

També et pot interessar

stats