El ministeri dona llum verda al transvasament Tajo-Segura de 7,5 hm³

Ho ha publicat el BOE i es destinaran exclusivament a proveïment urbà.

En aquesta ocasió es transvasaran 7,5 hm³ que es destinaran exclusivament a proveïment urbà
En aquesta ocasió es transvasaran 7,5 hm³ que es destinaran exclusivament a proveïment urbà / Europa Press
26 de novembre 2019 - 10:55

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha donat llum verda a un nou transvasament a través de l'aqüeducte Tajo-Segura per al mes de novembre, segons ha publicat aquest dimarts el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). En aquesta ocasió es transvasaran 7,5 hm³ que es destinaran exclusivament a proveïment urbà.

Les regles d'explotació del transvasament estipulen que en nivell tres el Ministeri per a la Transició Ecològica podrà autoritzar un transvasament de manera discrecional, però motivada.

La Comissió Central d'Explotació de l'Aqüeducte Tajo-Segura va proposar un transvasament per al mes de novembre de 14,7 hm³, tenint en compte l'informe de situació que havia presentat el Centre d'Estudis i Experimentació d'Obres Públiques (Cedex).

No obstant això, la mateixa comissió també va constatar la previsió d'entrada del sistema en nivell quatre, previsiblement a primers de gener, ja que les reserves conjuntes dels embassaments d'Entrepeñas i de Buendía seran inferiors als 400 hm³. Aquest nivell quatre implica la impossibilitat de realitzar cap mena de transvasament, ni tan sols per a proveïment.

Per tant, la decisió de limitar el transvasament a 7,5 hm³ per a proveïment urbà es fonamenta en l'aplicació del principi de precaució, possibilitant així que es puga garantir durant més temps l'ús per a consum urbà.

També et pot interessar

stats