El Ministeri de Defensa assigna 20 punts mòbils de vacunació a la Comunitat Valenciana

En conjunt, inicialment es mobilitzaran 150 equips i 1.000 militars per a donar suport als plans de vacunació de les comunitats autònomes

Cues de vacunació a la Ciutat de les Arts i de les Ciències
Cues de vacunació a la Ciutat de les Arts i de les Ciències / Jorge Gil (Europa Press)

El Ministeri de Defensa ajudarà en la vacunació a la Comunitat Valenciana amb vint equips mòbils. La valenciana és una de les tretze comunitats autònomes, més les ciutats de Ceuta i Melilla, que han sol·licitat a Defensa la col·laboració dels equips de vacunació mòbils en el reforç de la vacunació davant del coronavirus.

Es tracta d'una de les accions coordinades al costat del Ministeri de Sanitat per a impulsar la vacunació tant en aquelles persones majors de 12 anys que encara no s'han vacunat com en les persones per a les quals està autoritzada una dosi de reforç, és a dir, als majors de 40 anys per a qui hagen passat sis mesos des de la seua segona dosi o als que es van vacunar amb Janssen, ha informat el departament de Margarita Robles en un comunicat.

Defensa mobilitzarà inicialment 1.000 militars, que integraran els 150 equips mòbils de vacunació inicials, amb els quals les forces armades donaran suport als plans de vacunació que les comunitats autònomes han sol·licitat i ha validat Sanitat atenent criteris tècnics.

Així, el Ministeri ha assignat també cinquanta equips de vacunació mòbils per a Andalusia; 5 per a Aragó; un per al Principat d'Astúries; 10 per a les Illes Balears; 6 per a les Illes Canàries; cinc per a Cantàbria; 22 per a Castella i Lleó; 9 per a Castella-la Manxa; 2 per a Extremadura; 10 per a Galícia; 6 per a la Regió de Múrcia; 2 per a La Rioja, mentre que les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla rebran un equip cadascuna.

A més d'aquests equips de vacunació, Defensa ha posat a la disposició de les comunitats els seus dos hospitals militars: l'Hospital Central de la Defensa Gómez Ulla, Centro Sanitario de Vida y Esperanza, de Madrid, i l'Hospital General de la Defensa, de Saragossa.

També et pot interessar

stats