El Ministeri d'Igualtat farà cas a les recomanacions i no eixirà al carrer el 8M

La ministra de Sanitat va deixar clar aquest dimecres que enguany no és el moment de realitzar aquestes manifestacions.

Una imatge d'arxiu d'una manifestació del 8M en Alacant
Una imatge d'arxiu d'una manifestació del 8M en Alacant

Les manifestacions del 8M de l'any passat van ser centre de la crítica política i mediàtica pocs dies abans de l'inici de l'estat d'alarma. Una imatge que enguany no es repetirà. El Ministeri d'Igualtat assegura que, per al pròxim 8M, seguirà les recomanacions de la ministra de Sanitat, Carolina Darias, qui ha subratllat que enguany no és el moment de fer les tradicionals manifestacions del Dia de la Dona a causa de la situació epidemiològica del país.

Després de la polèmica suscitada l'any passat, les diferents delegacions del govern estan revisant amb caràcter restrictiu les marxes que volen organitzar diferents col·lectius per a aquest 8M.

Darias va explicar aquest dimecres, en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut, que per a “seguir amb la cultura de cura i prevenció” la situació actual no permet dur a terme els actes per a commemorar el Dia de la Dona. I va fer aquestes declaracions arran que la delegació del govern a Madrid assenyalara que no autoritzarà manifestacions de més de 500 persones, en desaconsellar-ho la Conselleria de Sanitat.

Una dotzena de peticions de concentracions

A la Comunitat Valenciana enguany no es convocaran les habituals manifestacions multitudinàries. La delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana ha rebut fins al moment una dotzena de peticions de concentracions, fonamentalment per a la ciutat de València. Es tracta de concentracions en parcs i jardins, principalment, previstes per a entre 200 i 300 persones, segons detallen fonts de la delegació. Sols una, sol·licitada al cèntric carrer de Colom de València, s'espera per a 500 persones.

Les concentracions s'han sol·licitat per a celebrar-se entre el 6 i el 8 de març i la major part de les peticions provenen del Casal de la Dona i del Cercle Feminista de València. Les manifestacions són un dret fonamental i per tant es comuniquen però no s'han d'autoritzar. La delegació del govern sí agrega que ha fet una crida a la responsabilitat per a complir les normes sanitàries a causa de la Covid-19.

També et pot interessar

stats