El Ministeri d’Igualtat denuncia davant de la Fiscalia les agressions d’un policia local a una dona trans a Benidorm

El departament d’Irene Montero se suma així a una reacció general de repulsa per les vexacions difoses per vídeo.

Vídeo
Vídeo
05 de maig 2020 - 11:34

El Ministeri d’Igualtat, a través de la Direcció General de Diversitat Sexual i Drets LGTBI, ha presentat una denúncia davant de la Fiscalia per a delictes d’odi i discriminació d’Alacant per les agressions verbals d’un policia municipal a una dona trans a Benidorm. La denúncia es va presentar dilluns i així es vol reforçar la ja presentada per l’Observatori contra l’LGTBIfòbia de València, com també l’actuació de la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana perquè s’investiguen els fets, segons explica el Ministeri en un comunicat.

“La Direcció General de Diversitat Sexual i Drets LGTBI deplora profundament la humiliació que aquesta dona va sofrir per part d’uns agents la funció dels quals és, precisament, defendre’n els drets, entre els qual hi ha el de ser tractada amb respecte i d’acord a la seua identitat de gènere”, lamenta.

Els fets es conegueren divendres passat, quan es va difondre per xarxes socials un vídeo on dos agents de la Policia Local de Benidorm vexaven una dona trans. A un dels agents el detingueren el mateix divendres, i va quedar en llibertat provisional dissabte. La Generalitat també ha anunciat que es personarà en el procés.

També et pot interessar

stats