El Ministeri d'Igualtat demana a les comunitats autònomes el tancament dels prostíbuls

Divisió política a la Comunitat Valenciana sobre les mesures a prendre als establiments.

El Ministeri d'Igualtat demana a les comunitats autònomes el tancament dels prostíbuls
El Ministeri d'Igualtat demana a les comunitats autònomes el tancament dels prostíbuls

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha remés una carta a les comunitats autònomes en què els demana el tancament dels prostíbuls, tal com ha passat amb les discoteques, després de les restriccions aplicades en el sector de l'oci nocturn per a frenar l'avanç de la Covid-19. Segons ha explicat en una entrevista a RNE, si es produeixen rebrots o contagis en aquest tipus de locals és “més difícil el rastreig”.

“No donem treva a l'explotació sexual, no donem treva a aquesta indústria proxeneta que sempre està en la impunitat i en l'absoluta opacitat; es parla molt dels drets de les dones en el context de prostitució però no de les xifres de negoci”, ha dit.

En aquests sentit, ha assegurat que el seu Ministeri està treballant de manera decidida contra l'explotació sexual i per a garantir una reforma integral dels drets de les dones que estan en aquesta situació.

Obert el debat parlamentari

La Covid-19 ha obert el debat parlamentari sobre els prostíbuls i els drets de les dones que exerceixen la prostitució en plena pandèmia. A la Comunitat Valenciana, El PSPV, Compromís i Ciutadans coincideixen a buscar una solució per a aquestes professionals que ja es van veure greument perjudicades durant el confinament amb solucions habitacionals i d'inserció laboral.

Pel que fa a la proposta de tancament dels negocis, que reclama la ministra d’Igualtat les opinions són diferents. El PP valencià diu que la petició arriba tard. La portaveu adjunta del PP, Elena Bastidas, ha comentat que s’hauria d’haver reaccionat des de principis del mes d'agost, quan es van detectar els primers brots als prostíbuls. Mentrestant, Ciutadans opta per la regulació com a solució. "Entenc que hem de pensar en una regulació absoluta i més en la situació en què estem", ha defensat María Quiles, portaveu d'Igualtat del partit taronja.

Per contra, el portaveu adjunt de Vox, José María Llanos, creu que no es tracta de tancar prostíbuls sinó d'ajudar a la població. Des del PSPV, la portaveu d'Igualtat, Rosa de Falasín, a més del tancament urgent, demana l'abolició de la prostitució i un pla de vigilància per a controlar l'activitat als prostíbuls. I en la mateixa línia, Mònica Àlvaro, portaveu adjunta de Compromís, també en sol·licita el tancament.

Denuncien la permissivitat amb els prostíbuls

Precisament, els empresaris valencians i la Federació de l'Oci i el Turisme han demanat a la Conselleria de Sanitat Universal seguretat jurídica en l'aplicació de les mesures per al control de la pandèmia, perquè la normativa deixa la porta oberta, per exemple, al fet que els prostíbuls continuen amb la seua activitat. Apunten que la prohibició no afecta aquests locals perquè molt sovint operen sota la llicència d'hotels o cafeteries i, per tant, poden servir copes fins a la una de la matinada.

També et pot interessar

stats