El Ministeri d’Igualtat i les comunitats analitzen el repunt d'assassinats masclistes

Maig acaba amb les pitjors dades de violència masclista d'enguany, amb sis feminicidis

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

El Ministeri d'Igualtat ha convocat aquest dimarts el Grup de Treball del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere per a analitzar el repunt de feminicidis i treballar en la millora de la detecció precoç després d'una setmana en la qual quatre dones han sigut assassinades per les parelles o exparelles.

El mes de maig acaba amb les pitjors dades de violència masclista d'enguany, amb sis dones assassinades —quatre d'elles en tan sols huit dies—, a les quals se suma la brutal agressió a una dona a Carballo (Corunya) presumptament per part del marit, amb antecedents per violència masclista.

A més, la Policia Nacional investiga el feminicidi d'una dona de trenta anys a Saragossa, assassinada aquest dilluns pel seu veí, un home de 45 anys condemnat el 2003 per l'Audiència Provincial de Madrid acusat de matar una dona el 2001.

Aquest repunt d'assassinats masclistes eleva a 18 les dones mortes a les mans de les parelles o exparelles des del començament d'any i a 1.148 des del 2003, mentre que el nombre de menors orfes per violència de gènere puja a 17 el 2022 i a 354 des del 2013.

La secretària d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere, Ángela Rodríguez, que presidirà la reunió, ha explicat que aquesta convocatòria respon a la necessitat que totes les administracions continuen treballant juntes per a arribar-hi "sempre a temps".

Rodríguez ha reconegut que s’han de millorar tots els mecanismes que l'Estat i les comunitats autònomes tenen activats per a protegir aquestes dones. Ha avançat que la revisió dels diferents casos de repunts de feminicidis s’inclourà com un nou eix per a la renovació del Pacte d'Estat en el qual treballen les comunitats i el ministeri de cara a l'estiu.

També et pot interessar