El Ministeri de Consum prohibirà les línies 902 d'atenció al client

La supressió d'aquests telèfons és una reivindicació històrica de les associacions de consumidors.

El ministre de Consum, Alberto Garzón, al Congrés dels Diputats
El ministre de Consum, Alberto Garzón, al Congrés dels Diputats / Europa Press

El Ministeri de Consum ha anunciat que prohibirà els números de tarifació addicional en els serveis d'atenció al client, entre els quals figuren els 902. Des del departament dirigit per Alberto Garzón argumenten que aquestes línies "no poden ser un cost per als consumidors i un negoci per a unes poques persones".

Aquesta mesura posarà fi a "un abús generalitzat i agreujat en el context de la Covid per les restriccions d'aforament, mobilitat i presencialitat". Per a poder prohibir els 902, es modifica l'article 21 de la Llei general de la defensa dels consumidors i usuaris, d'acord amb la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Així mateix, es podrà evitar que les companyies puguen aplicar a les telefonades dels seus serveis d'atenció al client uns preus que excedisquen el de la cridada a una línia telefònica geogràfica, una reivindicació històrica de les associacions de consumidor des de fa més d'una dècada.

D'aquesta manera, s'obrirà un procés de consulta pública ciutadana i de treball amb les associacions de consumidors i la societat civil. El Ministeri de Consum assegura que "les persones consumidores disposaran sempre d'un número geogràfic de tarifa bàsica per a les relacions amb les empreses" i es posarà fi a "abusos i sobrecostos en les factures mensuals, que beneficiaran tota la població".

També et pot interessar

stats