El Ministeri arxiva sis projectes de prospecció d'hidrocarburs a les Columbretes

Els ecologistes demanen una normativa que impedisca qualsevol tipus de prospecció petroliera a la Mediterrània.

Panoràmica de les Columbretes.
Panoràmica de les Columbretes.

El Ministeri de Transició Ecològica ha desestimat sis projectes de prospecció d'hidrocarburs a la Mediterrània després que l'empresa britànica Cairn Energy ha renunciat a posar-los en marxa. Un dels permisos d'investigació afectava l'entorn de les illes Columbretes, en concret, les aigües adjacents a l'arxipèlag.

Les Columbretes són un dels arxipèlags de més valor ecològic del Mediterrani espanyol, ja que hi habiten colònies d'aus i des de juny són una àrea marina protegida pel corredor de migració dels cetacis. Les Columbretes reuneixen totes les figures europees de protecció ambiental que poden impedir prospeccions per a detectar trampes de petroli.

En aquesta línia, les institucions i associacions ecologistes demanen una solució: una normativa més concreta que impedisca qualsevol tipus de prospecció petroliera al Mediterrani espanyol.

En els últims tres anys, l'administració ha obert quinze expedients per a fer sondejos que no han prosperat. Amb tot, els ecologistes asseveren que el risc no ha desaparegut perquè els projectes d’investigació afecten altres zones del corredor dels cetacis o àrees adjacents.

També et pot interessar

stats