Els miners entren aquest dijous al túnel per a rescatar Julen

L'operatiu de rescat preveu que la brigada de salvament accedisca al túnel vertical de 60 metres de profunditat perforat per a trobar-lo.

Daniel Pérez (Efe)
Daniel Pérez (Efe)

L'operatiu de rescat de Julen preveu que la brigada de salvament miner accedisca aquest dijous al túnel vertical de 60 metres de profunditat perforat per a trobar-lo.

Fonts del dispositiu han informat que la idea és que aquesta operació s'efectue en la matinada d'aquest dijous o a l'alba, la qual cosa dependrà de la conclusió dels treballs previs.

Dos miners descendiran pel túnel -a través d'una cistella o càpsula dissenyada específicament per al rescat- amb intenció de practicar amb mitjans manuals una galeria de quatre metres de longitud que connecte amb el pou on es creu que està el xicotet.

Transcorreguts uns 30 o 35 minuts serien rellevats per altres dos miners que continuaran picant i així successivament fins a aconseguir l'objectiu.

Els bombers els donaran suport logístic relacionat amb la ventilació i la seguretat de l'operació.

A la zona de treball, a més dels miners i els bombers, hi haurà efectius de la Guàrdia Civil, de l'Empresa d'Emergències Sanitàries 061 i de la Coordinació d'Emergències 112 Andalusia.

També et pot interessar

stats