Els millors pans del món

Forners de tot el món participen a València en el Certamen Internacional de Pans Artesans.

En l'edició d'enguany d'aquesta fira mundial del pa s'ha volgut donar protagonisme als pans tradicionals

Forners de tot el món participen a València en el Certamen Internacional de Pans Artesans. Fins a Fira València han arribat expositors i proveïdors de la forneria i la pastisseria de tot el món. Al recinte de la fira es poden veure més de 200 varietats de pa artesanal espanyol. 

Mestres forners elaboren els seus productes en directe i intercanvien coneixements i idees entre professionals. En l'edició d'enguany d'aquesta fira mundial del pa s'ha volgut donar protagonisme als pans tradicionals. A més, hi ha tallers, conferències i demostracions de maquinària d'última tecnologia. El mexicà, Antonio Arias, president de la Unió Internacional de Forners i Confiters, ha posat en valor el producte artesà i la utilització de les noves tecnologies en la recuperació dels pans tradicionals. 

També se celebra en aquesta fira el Concurs Internacional de Joves Forners. Per primera vegada es fa a Espanya aquesta competició en la qual intervé un valencià, José Andrade, amb un pa de carabassa. Juanjo Rausell, president del Gremi de Forners i Pastissers de València, ha destacat l'oportunitat que significa per a la Comunitat Valenciana aquest certamen per a donar a conéixer els productes tradicionals valencians. 

Aquesta fira mundial del pa estarà oberta a tot el públic fins diumenge 15 d'abril. 

També et pot interessar

stats