El millor professor universitari d’Espanya és valencià i ensenya a la Universitat de València

En total dotze docents valencians estan entre els deu millor valorats i valorades de cada categoria d’ensenyament

Manuel Cuadrado, millor professor universitari d'Espanya
Manuel Cuadrado, millor professor universitari d'Espanya / Mercedes Herran

El millor professor universitari espanyol és el valencià Manuel Cuadrado-García, que ensenya Comercialització i Investigació de Mercats a la Facultat d’Economia de la Universitat de València. Cuadrado ha sigut el docent universitari que ha aconseguit una major puntuació en els premis Educa Abanca, segons ha informat aquest dimarts la plataforma educativa Educa.

Cuadrado, a més, no és l’únic valencià en la llista dels millors professors i professores d’Espanya. Si bé si és l’únic que ha quedat primer en la seua categoria, hi ha valencians i valencianes entre les deu millors puntuacions de cada especialitat. Dotze en total, cosa que ens converteix en la segona comunitat amb més guardonats després d’Andalusia. Per comarques, la que més guardonats acumula és el Baix Segura, empatada amb la ciutat de València, amb tres premiats cadascuna. 

Cal destacar també que en les categories de primària, secundària, formació professional i educació no formal, hi ha un valencià o valenciana que ha quedat en segon lloc. I en la categoria d’educació primària hi ha quatre valencians

Així, Paco Pascual Soler del col·legi Sant Roc d’Alcoi (Alcoià) ha quedat segon en aquesta categoria, mentre que Joaquín Marzá Mercé, del col·legi Manuel Riquelme d’Hurchillo (Baix Segura) ha sigut el cinqué amb major puntuació. Justament darrer d’ell ha quedat Ricardo Recuero Serrano, del col·legi Ciutat de la Mar de Torrevella (Baix Segura), i el número deu del rànquing ha sigut Rubén Ferrer Lorente, del CEIP Sagrados Corazones de Redovà (Baix Segura).

En secundària, dues valencianes estan entre les deu millors. Zaida López Alberola de l’IES Doctor Peset Aleixandre de Paterna (Horta Nord) ha quedat segona, i Mercedes Aguado Aparicio, del CE Marni de València ha sigut la número deu.

Tres llocs de la categoria de formació professional han sigut per a valencians i valencianes: Mariano García Fernández, de l’IES Francisco Figueras Pacheco d’Alacant ha sigut segon, mentre que Alfredo Pachés García, del CIPFP Misericòrdia de València ha obtingut la cinquena posició. Per la seua banda, la professora Gemma Martín Paniego, de l’IES Salvador Gadea d’Aldaia (Horta Sud), ha sigut la dècima d’aquest rànquing.  

Pel que fa a l’educació no formal, dues valencianes han quedat en segon i tercer lloc: Ecarnación Moreno Zambudio, del Rendiment Espai Salut CB de València, i María del Pilar Rico Rebolo, del centre Ideal Academy d’Altea (Marina Baixa).

A més, en la categoria d’ensenyament universitari, Irene Alegría Mercé, de la Universitat Europea de València, amb la seua novena posició fa companyia a Manuel Cuadrado-García.

També et pot interessar

stats