La millor mestra d'infantil d'Espanya és valenciana

Paola de la Cruz és coordinadora de dos centres de 0 a 3 anys a Torrent (Horta Sud) i Benimaclet (València).

Paola de la Cruz, la millor mestra d'infantil d'Espanya

"L'escola ha d'estar plena d’adults competents, conscients del que significa acompanyar a un ésser humà en el procés social d’aprenentatge, de docents molt emocionals que entenguen què és el que han de permetre a l’infant". Qui ho diu és Paola de la Cruz, la millor mestra d'infantil d'Espanya. És valenciana i és coordinadora de dos centres d'educació de 0 a 3 anys, a Torrent (Horta Sud) i al barri de Benimaclet (València).

El premi el concedeix des de fa quatre anys la Plataforma Educa i l'Obra Social Abanca. Els guardons tenen cinc categories i destaquen el treball dels educadors i educadores en infantil, primària, secundària i batxillerat, universitat i formació professional.

De la Cruz parla de l'aprenentatge amb passió. Va començar la seua carrera fa 18 anys a Cunit (Tarragona), on va experimentar en l’escola oberta, emocional. Després va tornar a València per a posar en marxa el seu projecte personal. A dia de hui treballa junt amb altres educadors que comparteixen aquesta filosofia. Aquesta mestra d’educació especial i educadora infantil es considera “una enamorada d’estudiar i d’innovar”. I valora un premi que entén que és "un reconeixement a l’educació infantil, l’etapa més important”.

De la Cruz explica un aprenentatge amb l’exploració, d’un procés conscient que té els xiquets i xiquetes com a protagonistes màxims. La mestra remarca també la importància de treballar l’autonomia dels xiquets i xiquetes, i subratlla l’escola com el centre de les sinergies, un laboratori “on el docent molt format posa davant de l’infant els recursos necessaris perquè pose en marxa el seu procés i les seues possibilitats”, defensa amb passió.“Necessitem una escola conscient, plena d’estímuls, que acompanye l’infant”, afegeix. “Però no una educació per a demà, sinó per a hui”, insisteix.

També et pot interessar

stats