La millor hora del dia per a fer exercici podria ser diferent per a homes i dones

Un estudi de diverses universitats estatunidenques indica que entrenar al matí donaria millors resultats entre les dones, mentre que fer-ho a la vesprada beneficiaria més els homes

Una dona i un home fent exercici
Una dona i un home que fan exercici

El moment del dia en què es fa exercici podria ser determinant per a experimentar millors resultats depenent de si s'és dona o home, segons ha publicat un estudi de diverses universitats estatunidenques en el portal especialitzat Frontiers in Phisiology.

En concret, l'equip d'investigació ha conclòs que les dones redueixen greix abdominal i pressió arterial si s'exerciten al matí, mentre que si ho fan a la vesprada els resultats canvien i milloraria el rendiment muscular, així com l'estat d'ànim i la ingesta d'aliments.

D'altra banda, encara que els efectes en els homes no són tan sensibles a l'horari d'entrenament, quan fan esport de vesprada augmenta considerablement l'oxidació de greixos i es redueix la pressió arterial sistòlica i la fatiga, en comparació a si fan esport al matí.

Així s'ha determinat després de monitorar durant dotze setmanes el programa d'entrenament de trenta homes i 26 dones d'entre 25 i 55 anys, en el qual s'ha fet un seguiment de la flexibilitat, potència aeròbica, resistència i força, així com de la pressió arterial i greix corporal.

D'aquesta manera, mentre que un grup feia exercici durant una hora abans de les 8:30, l'altre s'entrenava entre les 18:00 i les 20:00. Tant un com l'altre seguien un pla alimentari dissenyat especialment per a ells.

Amb tot açò, si hi ha un resultat que els investigadors han volgut destacar és que tots els participants milloraren el seu rendiment i salut en general independentment de l'hora en què feien exercici.

També et pot interessar

stats