La millor aigua del món és de Castelló

Aigua de Benassal ha revalidat el títol en el certamen anual Superior Taste Award per dotzé any consecutiu

Brollador de Benassal
Brollador de Benassal / Ajuntament de Benassal

Per dotzé any consecutiu, Aigua de Benassal ha obtingut la màxima puntuació en l'última edició del Superior Taste Award, un certamen anual que organitza l'International Taste Institute de Brussel·les amb 200 dels millors sommeliers del món i restaurants amb estreles Michelin de 20 països, com El Bulli a Espanya, o Le Ritz i Jules Verne de França.

L'aigua mineral natural de la Font d’en Destrals, a Benassal (Alt Maestrat), que ha aconseguit la puntuació més alta en aquest certamen des que va començar a presentar-s’hi el 2010, ha obtingut enguany 90,2 punts sobre 100. Això li confereix les tres estreles d'or que atorga el certamen i la qualifica com a producte amb un sabor superior.

Un guardó que se suma als altres onze que ha obtingut durant la trajectòria en el certamen, juntament amb el Crystal Taste Award de 2015, que determina la puresa d'aigua, i el Diamond Taste Award de 2018, que premia de manera especial la seua constància i qualitat a nivell mundial.

En els tasts a cegues que fan durant el concurs, s’avaluen les aigües per la qualitat organolèptica, seguint cinc criteris d'anàlisis de l'International Hedonic Sensory (estàndard AFNOR XP V09A): primera impressió, visió, olfacte, gust i sensació final.

Amb aquest nou premi, Aigua de Benassal s'aferma com un referent en les aigües Premium en els mercats nacionals i internacionals.

Dos-cents anys de qualitat reconeguda

Les qualitats de l'aigua que brolla de manera natural de la Font d’en Destrals a Benassal són conegudes des del segle XVIII, però no va ser fins a l'any 1928 que es va declarar mineromedicinal i d'utilitat pública, i es convertí en l'aigua recomanada per metges per a les afeccions de renyó i salut en general.

Els seus beneficis per a la salut estan corroborats per un estudi del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal de la Universitat de València.

Una companyia respectuosa amb el medi ambient

Aigua de Benassal és l'única empresa de la Comunitat Valenciana que comercialitza aigua mineral natural en botella de vidre, cosa que li confereix un avantatge competitiu en un mercat que vira cap a la utilització d'envasos reutilitzables per normatives mediambientals.

La companyia embotella al voltant de 15 milions de litres anuals que acrediten una explotació segura del brollador.

També et pot interessar

stats