Militars reclamen a València retribucions més justes al seu treball

Denuncien que estan “en el furgó de cua de l'administració" tot i la perillositat de les seues tasques

Militars durant la manifestació per retribucions més justes al seu treball
Militars durant la manifestació per retribucions més justes al seu treball / Europa Press

Aquest dissabte, l'Associació de Professionals de Suboficials de les Forces Armades (Asfaspro) s'ha concentrat en diverses ciutats de l'estat espanyol, entre elles València, ambel lema "Carrera i retribucions dignes". Aquests militars reclamen un sou adequat que dignifique la seua professió, ja que asseguren tindre unes nòmines "paupèrrimes" que "sempre estan en el furgó de cua de l'administració".

Els participants han mostrat diversos cartells amb missatges com “No als ascensos i destins a dit”, “Preparació, penúria i perillositat han de retribuir-se” i han cridat consignes com a "Menys medalles, més retribucions". A més, han llegit un manifest per a exigir que els pròxims pressupostos generals de l'Estat incloguen aquest augment.

El president d’Asfaspro, Miguel Peñarroya, ha afirmat que els sous dels militars van augmentar entre 17 i 78 euros fa tres mesos, mentre que els cossos de seguretat han vist augmentada la seua nòmina mensual entre 500 i 600 euros des de 2018. L'associació ha qualificat com a "almoina" aquest increment salarial i acusa el Ministeri de Defensa d’aquesta situació. "Al final, morim en combat o en accidents en tots els llocs del món mentre complim el nostre deure i això no es veu recompensat", ha conclòs.

També et pot interessar

stats