Milers de valencians acompanyen la Reial Senyera pel centre de València

La processó cívica s'ha desenvolupat amb normalitat, tot i que s'han vist algunes banderes franquistes entre el públic.

VÍDEO | Milers de valencians acompanyen la Reial Senyera pel centre de València

La Reial Senyera ha fet aquest matí el recorregut tradicional previst entre els actes del Nou d'Octubre A les 12 del migdia, com és habitual, la senyera ha baixat pel balcó de l'ajuntament de València i ha encapçalat la processó pels carrers del centre de la ciutat portada per María José Català, portaveu del PP en l'Ajuntament. Milers de valencians i valencianes, i també molts dels turistes que visiten la ciutat, han seguit atentament el pas de la comitiva. El dia, assolellat i amb molt bona temperatura, ha fet més lluïdora la festa. La processó ha durat poc menys d'una hora i ha discorregut amb total normalitat, encara que s'han sentit xiulits entre el públic i algunes persones duien banderes franquistes.

La comitiva ha eixit de l'ajuntament i ha recorregut el carrer de Sant Vicent i el carrer de la Pau per a arribar finalment al Parterre, a la plaça d'Alfons el Magnànim, on s'ha celebrat l'ofrena floral a l'estàtua eqüestre de Jaume I. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha llançat un missatge a favor del medi ambient. “Respecte estricte al medi ambient”, ha reclamat Ribó, que ha recordat que la Comunitat Valenciana és molt sensible al canvi climàtic. Per la seua banda, el president de les Corts, Enric Morera, ha defensat la necessitat de “mirar al futur amb esperança” i el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha posat l'accent en el fet que la Comunitat Valenciana és una “terra d'igualtat”.

El Tribunal de les Aigües ha sigut la primera associació que ha depositat una corona de llorer als peus del rei Jaume I. L'ofrena floral ha continuat amb la corona depositada per l'Ateneu Mercantil de València. La tercera l’ha col·locada la Societat Musical El Micalet. La quarta corona de llorer, símbol de victòria, l'ha portada Lo Rat Penat. Per últim, l'alcalde de València i el president de la Generalitat han depositat l'última corona als peus del Conqueridor.

També et pot interessar

stats