Milers de persones es manifesten a Madrid per a reclamar mesures contra el despoblament

Els manifestants exigeixen als partits polítics inversions per als seus territoris.

VÍDEO | Milers de persones es manifesten a Madrid per a reclamar mesures contra el despoblament

Milers de persones, agrupades en 90 col·lectius de 23 províncies, han participat aquest diumenge en la manifestació "Revolta de l'Espanya Buidada" a  Madrid per a exigir "igualtat, vertebració, equilibri territorial i mesures contra el despoblament". Provenen de zones de l’interior, greument afectades pel despoblament i exigeixen als partits polítics inversions per als seus territoris.

Els manifestants han assegurat que l'abandó de moltes zones d'Espanya s'ha produït per la falta d'"equilibri territorial" i de "desigualtat d'oportunitats" per part dels governs, i demanen que "posen el focus d'atenció en aquesta realitat que s'ha amagat davall d'una catifa a través d’inversions promeses i no executades mai".

A més, han explicat que han organitzat la manifestació a la capital espanyola perquè consideren que "és un problema de tots" els espanyols i espanyoles i no solament dels afectats ja que, mentre hi ha molts territoris sense poblar, les zones poblades "tenen el problema de la superpoblació".

També et pot interessar

stats