Milers de persones convocades per Tsunami Democràtic es concentren a les portes del Camp Nou

La protesta s'ha fet sense incidents, però un moment puntual de tensió ha obligat els Mossos a carregar per a evitar baralles entre manifestants.

Foto de portada: Moment de la càrrega davant el Camp Nou

Milers de persones convocades per la plataforma anònima Tsunami Democràtic s'han mobilitzat des de les 16:00 hores d’aquest dimecres als voltants del Camp Nou, a Barcelona, per a demanar diàleg a l’Estat davant del conflicte obert amb Catalunya. Són 35.000 persones segons els convocants, però la Guàrdia Urbana baixa la xifra a 5.000. 

Sota el lema “Spain, Sit and Talk”, s’han concentrat a l’estadi en les hores prèvies al partit de Lliga en què s’enfronten, a les 20:00 hores, el FC Barcelona i el Reial Madrid, i reclamen "drets, llibertat i autodeterminació".

La protesta ha tingut lloc sense incidents destacables, llevat d'un moment puntual de tensió en què els Mossos han hagut de carregar per a evitar enfrontaments entre manifestants de Tsunami Democràtic i dels Boixos Nois, seguidors radicals del FC Barcelona, en un dels accessos del Camp Nou. Tot i això, no han impedit l'accés de l'afició al camp, però els Mossos han informat que han detingut una persona per llançar una botella de vidre als efectius antiavalots del dispositiu de seguretat. 

Els dos equips han arribat a l’estadi sense incidents, escortats per un fort dispositiu policial. Prèviament, centenars d’activistes han tallat durant dues hores el trànsit a l’avinguda Diagonal, just davant de l’Hotel Sofia, lloc en què estaven concentrades les plantilles del FC Barcelona i el Reial Madrid. També han tallat diversos carrers pròxims al Camp Nou, on s’han aplegat milers de manifestants que portaven banderoles blaves amb els lemes de la convocatòria. 

Interior de l'estadi, moments abans del partit / Albert Gea (Reuters)

La grada del Camp Nou s'ha tenyit del blau elèctric de les pancartes que ha repatit Tsunami Democràtic en l'exterior de l'estadi amb el lema de la mobilització, “Spain, Sit and Talk”, entre crits d'independència i de llibertat per als presos polítics. 

La zona en què es troba l'estadi està blindada per un ampli dispositiu dels Mossos d'Esquadra. Hi ha mobilitzats 3.000 policies per a garantir la seguretat. En un comunicat difós aquest dimecres, Tsunami ha assegurat que les accions convocades s'emmarquen "en la no-violència més estricta ". 

També et pot interessar

stats