Milers de persones es concentren a Barcelona contra la violència policial

La tònica que ha dominat la vesprada ha sigut la tranquil·litat, i les manifestacions s'han produït sense incidents destacables.

Imatge de portada: concentració a la plaça d'Urquinaona, aquest dissabte

Milers de persones, sis mil segons xifres de la Guàrdia Urbana, s'han concentrat aquest dissabte a la plaça d’Urquinaona, a Barcelona, en una nova protesta convocada pels Comités de Defensa de la República contra els presumptes abusos policials dels últims dies. La mobilització arriba en la sisena jornada de protestes contra la sentència del procés sobiranista de Catalunya i després de quatre nits amb greus aldarulls als carrers de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han establit controls d'accés a Urquinaona i han practicat escorcolls en la plaça mateix per a confiscar objectes potencialment perillosos. Tot i això, la tònica que ha dominat la vesprada ha sigut la tranquil·litat, i les manifestacions s'han produït sense incidents destacables. 

La marxa ha eixit cap a les 18:00 hores de la plaça d'Urquinaona, cercada per un gran dispositiu policial, i avança cap a la Ronda de Sant Pere. La capçalera porta una pancarta amb el lema "Basta ja de repressió. Llibertat presos polítics. Brimo dissolució. Buch dimissió". 

Les persones concentrades han demanat la dimissió del conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, i llancen proclames com ara "Som gent de pau". 

Un grup d'independentistes ha escridassat el portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, que estava present en la protesta convocada a l'Arc de Triomf. Han fet crits de "botifler" i li han demanat que torne a Madrid.

Càrregues policials a Madrid

A Madrid, la Policia Nacional ha carregat contra diversos centenars de manifestants després que hagen intentat tallar la Gran Vía. Els incidents, que han deixat tretze persones ferides i un detingut, s'han produït una vegada ha acabat una manifestació en què han participat 4.000 persones, que han demanat l'"amnistia de tots els presos polítics". 

Protesta a Sant Sebastià

D'altra banda, a Sant Sebastià s'ha convocat una marxa contra la sentència del procés. S'hi han afegit dirigents del PNB, EH Bildu i Unides Podem, entre ells el president del partit nacionalista basc, Andoni Ortuzar.

També et pot interessar

stats