Milers de meduses inunden la platja del Portet de Moraia, a la Marina Alta

El litoral valencià ha vist en els últims dies com diferents espècies de medusa es reprodueixen en gran quantitat i es concentren prop de la costa.

Eixam de meduses a la platja del Portet de Moraia (Marina Alta) / Martin Germann
12 d'abril 2021 - 14:02

Aquest cap de setmana el color de la mar a Teulada (Marina Alta) no passava desapercebut a qui passejava per la platja. Un eixam de meduses acàlef luminescent, amb milers d'exemplars tenyia de color violeta les aigües de la platja del Portet de Moraira. Aquesta espècie provoca una reacció urticant molt forta en entrar en contacte amb la pell.

Pot ser habitual veure en aquestes dates imatges semblants, però és més comú que siga a mar oberta. Els temporals de vent fan que el plàncton puge a la superfície i les meduses són atretes per l'increment d'aliment. Aquest cap de setmana va ser el vent de llevant el que les va arrossegar cap a la costa.

En els últims dies en uns altres punts del litoral valencià també han tingut visites massives d'altres espècies. La setmana passada una allau de meduses velelles va aparéixer a la cala Cantalar, a Alacant, i uns dies més tard un altre banc es va desplaçar cap a la platja del Dosser de Cullera.

També et pot interessar

stats