Milers de jubilats demanen pensions dignes en plena Setmana Gran de Bilbao

La manifestació, en ambient festiu, ha comptat amb el suport de representants de les províncies pròximes.

Manifestants a l’inici de la marxa pel centre de Bilbao.
Manifestants a l’inici de la marxa pel centre de Bilbao.

El jubilats s’han fet sentir enmig de les festes de Bilbao. Milers de pensionistes s’han manifestat als carrers del centre de la capital per demanar, com ho fan des de fa mesos, unes pensions dignes. I ho han fet en un ambient plenament festiu, coincidint amb l’Aste Nagusia, la Setmana Gran de les festes de Bilbao.

Integrants del moviment reivindicatiu han encapçalat la marxa amb una pancarta on podia llegir-se: “Per unes pensions públiques dignes”.

La convocatòria ha comptat amb música de txistu i el suport de molt públic que animava els manifestants amb crist de “Pensionistas aurrea” (Avant pensionistes) i “Les pensions es defenen, governe qui governe”.

La marxa festiva ha tingut aquesta vegada la presència de representacions de jubilats d’Àlaba, Guipúscoa, Navarra, La Rioja, Astúries i Burgos, entre d’altres. Tots junts han transmés que “el dia gran de les festes de Bilbao és hui, perquè és una trobada multitudinària de tots els pensionistes i tots són benvinguts”, segons ha declarat al començament de la marxa Andrea Uña, una de les portaveus del moviment.

La marxa no ha conclós segons el guió previst ja que els organitzadors pretenien llegir un comunicat dalt de les escalinates de l’Ajuntament de Bilbao com a cloenda de l’acte. La decisió del consistori de col·locar un dispositiu de tanques al voltant de l’edifici ha impedit que els discursos es pogueren fer allí. Això ha provocat que part dels manifestants feren crits contra l’alcalde de Bilbao, Juan Mari Aburto, i l’acusaren de no estar a favor de les seues reclamacions.

Els jubilats demanen unes pensions públiques dignes, amb un mínim de 1.080 euros per a tots i totes i l’actualització d’acord amb l’augment de l’IPC

També et pot interessar

stats