Mil famílies s'interessen per l'oferta de Sucaina de treball i casa

El consistori busca famílies amb xiquets en edat escolar disposades a mudar-se per a poder mantindre oberta l'escola.

L'escola sana Ana de Sucaina  de compta amb una única alumna i un mestre
L'escola sana Ana de Sucaina de compta amb una única alumna i un mestre / À Punt NTC

A Sucaina, a l'Alt millars, en només 48 hores, més de 1.000 famílies s'han interessat per l'oferta que llançava dilluns l'Ajuntament en les xarxes socials. El consistori ofereix treball i casa a famílies amb xiquets en edat escolar disposades a mudar-se a la xicoteta població per a poder mantindre oberta l'escola.

Actualment, l'escola compta amb una única alumna i un mestre. Una família de l'Argentina va matricular els seus tres fills a l'escola, però la crisi sanitària del coronavirus no ha permés que, de moment, la família haja pogut arribar al poble. En cas de no aconseguir més alumnat, la situació acabarà sent insostenible en un poble que enguany ha viscut dos naixements com a fet atípic.

La localitat de Sucaina té 170 habitants i pateix el mal endèmic del despoblament. La resposta a la crida d'urgència de l'Ajuntament ha sigut impressionant, i en menys de dos dies un miler de parelles amb xiquets s'han oferit a viure al poble per a poder mantindre obert el col·legi Santa Ana, i poder assegurar el futur del poble.

Les persones interessades poden escriure un correu electrònic a l'Ajuntament per a obtindre més informació (info@zucaina.es).

També et pot interessar

stats