Més de mil científics de 50 països assistiran a València al congrés sobre relativitat general i gravitació

La cita intenta respondre les preguntes que Hawkings va deixar sense respondre.

Hawkings en una imatge d'arxiu.
Hawkings en una imatge d'arxiu. / EFE

Incògnites que se'ns escapen a la majoria de mortals, com ara si és la relativitat general la teoria correcta de la gravetat, quin és el motor central que produeix els esclats de rajos gamma o què succeeix quan una estrela massiva col·lapsa, són algunes de les preguntes que Sthephen Hawking va llançar abans de morir. I a moltes d'aquestes es tractarà de donar resposta a partir de dilluns a València, al GR22-Amaldi13, un dels congresos sobre relativitat general i gravitació més importants del món.

És la primera vegada que se celebra a Espanya i hi assistiran més de mil científics i investigadors de l'àrea de l'astronomia, l'astrofísica i la física procedents de més de cinquanta països.

Hi han més de sis-centes xarrades científiques especialitzades programades per a aquests dies, durant els quals coincidiran en el Palau de Congressos de València, les dues trobades més importants sobre gravitació: la 22 International Conference on General Relativity and Gravitation i la 13th Edoardo Amaldi Conference on Gravitational Waves. Una de les més esperades és la conferència de González, professora en la Universitat de Louisiana i membre de l'observatori de detecció d'ones gravitatòries americà LIGO, i protagonista de l'anunci històric del descobriment de la primera detecció d'ones gravitatòries en 2016.

També et pot interessar