Miguel López s'acull al dret a no declarar en el juí per l'assassinat de la viuda del president de la CAM

El gendre de la víctima i únic acusat s'enfronta a una pena de més de 24 anys per assassinat i tinença il·lícita d'armes.

Miguel López s'acull al dret a no declarar en el juí per l'assassinat de la viuda del president de la CAM

Miguel López, l'únic acusat pel crim de María del Carmen Martínez, la seua sogra i viuda de l'expresident de la Caixa del Mediterrani (CAM), Vicente Sala, s'ha acollit al seu dret a no declarar en el juí amb jurat. En una al·locució curta, amb la veu mig ofegada i entretallada, López ha renunciat a contestar les preguntes de la Fiscalia, l'acusació particular i la defensa pròpia.

El seu advocat ha al·legat que té "un estat psicològic fràgil". El lletrat ha informat que l'esposa i els dos fills de l'acusat tampoc declararan i què sol·liciten que se'ls eximisca fins i tot d'acudir a la vista oral per raons humanitàries, ja que la dona es troba sota tractament farmacològic. 

López s'enfronta a una pena de més de 24 anys de presó pels presumptes delictes d'assassinat i tinença il·lícita d'armes.

María del Carmen Martínez va morir la vesprada del 9 de desembre de 2016 després de rebre dos impactes de bala al cap a curta distància al llavador del concessionari de vehicles de la família, que administrava Miguel López.

"La menyspreava i la temia"

Segons l'acusació particular, el processat va matar la mare de la seua dona perquè "la menyspreava i la temia", donat que ella pretenia continuar "la vida de molt luxe de què gaudia", ja que tenia "el 70 per cent dels drets de vot de les accions en les societats" de la família, segons ha exposat en qualificacions provisionals. Lidera aquesta acusació el fill major de la víctima, que ha renunciat a qualsevol indemnització per a deixar constància que "no vol venjança", sinó que el crim no quede impune. 

Per contra, la defensa reitera la innocència de López i confia en una sentència absolutòria perquè, segons ha afirmat aquest dimarts, "no" s'ha localitzat ni l'arma homicida, ni l'autor material del crim. Assegura que hi ha més d'una vintena de diligències d'investigació que corroboren que "Miguel és innocent" i manifesta que, segons les anàlisis, l'ADN trobat a la mà de la víctima i en un casquet de bala no es corresponen amb el de l'acusat.

Després de la negativa a declarar del processat, el juí s'ha représ amb la declaració d'un dels treballadors del concessionari on es va perpetrar el crim. 

També et pot interessar