Miguel Ángel Millán nega les acusacions per abusos sexuals

La fiscalia dona credibilitat als testimonis i el magistrat ha desestimat la nul·litat sol·licitada per la defensa.

Millán, ha mostrat la seua contrarietat amb el relat
Millán, ha mostrat la seua contrarietat amb el relat / Efe

L'exseleccionador nacional d'atletisme de proves combinades, Miguel Ángel Millán, ha negat les acusacions d'abusos sexuals a menors en la primera sessió del judici que se celebra a l'Audiència Provincial de Santa Cruz de Tenerife, i la defensa n'ha demanat l'absolució.

Millán, ha mostrat la seua contrarietat amb el relat esgrimit per la fiscalia i l'acusació particular, i s'enfronta a una pena de 12 a 21 anys de presó per uns fets ocorreguts entre els anys 2010 i 2011, i 2015, quan els joves eren menors d'edat.

En primer cas s'hauria produït entre els anys 2010 i 2011, quan la víctima tenia entre 13 i 14 anys, situació que va cessar el març de 2013 amb el seu abandó de l'equip i la posterior denúncia davant la Policia Nacional, ja major d'edat, al juny de l'any passat. El segon cas, amb un mateix modus operandi, correspondria a 2015, encara que, segons l'advocat de les víctimes, esmenta a més onze casos més ja prescrits de presumptes víctimes de Millán durant la seua trajectòria professional com a professor d'educació física i entrenador, alguns dels quals compareixeran com a testimonis.

En el seu escrit, la fiscalia assegura que els testimonis són "sincers i veraços" i ha aportat informes psicològics compatibles amb un "trastorn emocional" que els provoca "maltractament, enuig, vergonya, ansietat i por" arran dels presumptes fets.

Per la seua banda, la defensa n'ha demanat la lliure absolució i ha sol·licitat la nul·litat de la prova a causa dels "defectes constants i irregularitats" del procés, una cosa que ha rebutjat el magistrat.

També et pot interessar

stats