Els migrants arribats en pastera a les comarques del sud rebutgen el trasllat a Cadis

S'acullen al seu dret a la llibertat de trànsit i opten per quedar-se a les residències de familiars o coneguts.

VÍDEO | Els migrants arribats en pastera a les comarques del sud rebutgen el trasllat a Cadis

Les persones migrants que han arribat al litoral de Santa Pola i la Vila-Joiosa, en dues pasteres, han rebutjat ser traslladats a Cadis per a complir la quarantena. Les persones s'han acollit al seu dret a la llibertat de trànsit i han triat quedar-se als domicilis de familiars o coneguts després d'eixir de la comissaria d'Alacant, on havien sigut traslladats.

Inicialment, aquestes persones migrants havien de ser traslladades a un centre d’acollida de la Creu Roja a Cadis per a complir la quarantena, seguint els actuals protocols previstos per als estrangers que entren al país, de manera legal o il·legal. Els migrants sovint són traslladats als Centres d'Internament d'Estrangers, però donat que estan tancats per la pandèmia, la Creu Roja els havia oferit passar la quarantena en un centre que té aquesta organització a Cadis.

Segons la Creu Roja, entre ells no s'ha registrat cap contagiat per Covid-19. Als migrants se’ls ha advertit que l’actual estat d’alarma restringeix la mobilitat de tots els ciutadans.

Tres pasteres en 24 hores

El bon oratge ha propiciat l'arribada de tres pasteres en les últimes 24 hores a les comarques del sud. Salvament Marítim ha rescatat aquesta mitjanit 15 persones en l'última, a 25 milles de la costa de Santa Pola. Eren 15 homes, un dels quals al·lega que és menor d'edat, que es troben en bon estat.

Aquest dijous en van arribar dues més, una, també al litoral de Santa Pola, i l'altra, prop d'una piscifactoria de la Vila Joiosa. En la primera anaven a bord 13 persones que van ser traslladades a la platja del Postiguet, on els va atendre la Creu Roja. Poc després, el servei marítim de la Guàrdia Civil en va localitzar una segona, a la deriva i sense ocupants a bord, prop d'una piscifactoria de la Vila Joiosa.

La previsió meteorològica per al cap de setmana, calor i mar calma, ha posat en alerta els membres de Creu Roja i Salvament Marítim per si es registren més avistaments.

També et pot interessar