La migració fora de ruta de 15 elefants salvatges sorprén els xinesos de Yunnan

No és habitual que els elefants migren tan al nord com en aquesta ocasió

Migració d'elefants a la Xina / À Punt NTC

Una bandada de quinze elefants salvatges recorre aquests dies la província xinesa de Yunnan. Han travessat fins i tot algunes zones urbanes. Encara que es tracta de la migració anual dels paquiderms, el fet que enguany s'ha allargat més del que és habitual i el canvi de ruta, han sorprés molts veïns de les poblacions per on han passat. 

Segons han explicat les autoritats locals, “no és habitual que els elefants migren tan al nord com en aquesta ocasió”. Centenars de persones amb cotxes, excavadores i drons tracten de conduir els elefants cap a les zones deshabitades per a minimitzar els danys que inevitablement causa la bandada, sobretot  quan s'alimenten als camps conreuats.     

L'equip de seguiment tracta de guiar els animals creant barreres i usant menjar com a esquer: quatre tones de plàtans, pinyes i blat per a portar-los cap a una zona de baixa densitat poblacional, segons ha informat aquest dimecres el diari estatal Global Times. El dispositiu consta de 228 vehicles, a més de quatre excavadores i tres drons.

Un veí els va sorprendre al pati de casa

Les imatges que ha publicat la televisió estatal han mostrat no sols el pas dels paquiderms per zones habitades, sinó també punts als quals van decidir alimentar-se del menjar emmagatzemat o del sembrat per humans.

Un dels veïns a qui van sorprende els elefants ha contat que dormien a l'àtic i cap a la 1:00 hores van sentir sorolls. "En traure el cap a la finestra, vaig veure dos elefants adults al meu pati. Vaig cridar al cap del poble i em va dir que no em moguera ni fera soroll". Segons l'agència estatal Xinhua, la província de Yunnan té una població d'elefants asiàtics que frega els 300 exemplars. 

També et pot interessar

stats