Mig miler de persones "bombardegen" les Moles de Paterna amb llavors de plantes autòctones

L'objectiu de la trobada era reivindicar la protecció i la regeneració d'aquest paratge on l'exèrcit realitzava pràctiques militars amb tancs

Activitat de plantació de llavors celebrada a Paterna aquest diumenge
Activitat de plantació de llavors celebrada a Paterna aquest diumenge / Coordinadora per la Protecció de les Moles

El veïnat de Paterna ha participat aquest diumenge en un “bombardeig” a les Moles de llavors autòctones del municipi, en una activitat emmarcada dins del Dia de l'Arbre.

En total, vora 500 participants han plantat 4.000 bombes de llavors de llentiscle, albada, garrofera, margalló, estepa, bruc i olivera, entre altres.

La plantació, que ha organitzat la Coordinadora per a la Protecció dels Moles en col·laboració amb l'Aliança per l'Emergència Climàtica i l'Associació Valenciana d'Esports de Muntanya, pretenia fer valdre el paratge mentre es regenera la zona en la qual l'exèrcit feia pràctiques militars amb tancs. Una zona on la terra està compactada pel pes dels carros de combat i costa més que es regenere naturalment.

Per a l'organització, l'èxit de la convocatòria és un missatge clar cap a l'Ajuntament de Paterna i el seu alcalde, Juan Antonio Sagredo, que va interposar el mes passat un recurs en contra del Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) del Túria, aprovat l'estiu passat, i que inclou com a zona de protecció les Moles de Paterna. La raó, segons el primer edil és que "el PORN no és l'instrument adequat per a protegir l'espai natural" i així "coincideixen els tècnics".

No obstant això, encara que la Coordinadora convida a Sagredo "perquè s'unisca a la multitud de veus que demanden la protecció del paratge" no descarta organitzar manifestacions si l'alcalde insisteix a dur avant els recursos interposats.

També et pot interessar