Mig centenar de persones boten la tanca i entren a Melilla

L'associació Prodein denuncia que quatre d'elles tenen ferides "pels talls de les concertines".

Tanca fronterera de Melilla
Tanca fronterera de Melilla / Europa Press

Al voltant de mig centenar de persones d’origen subsaharià han accedit aquest diumenge a Melilla després de botar la tanca fronterera entre Espanya i el Marroc de la ciutat autònoma. L'associació de drets humans Prodein ha denunciat que hi ha quatre amb ferides "per talls de les concertines, tant en el costat marroquí com l'espanyol". La xifra eleva en tres el nombre d'immigrants ferits que havia comunicat la delegació del govern a Melilla, que en parlava d'un.

Fonts policials han informat que el salt s’ha produït en un tram comprés entre el lloc fronterer del barri Xinés i l’aeroport, on algun migrant s’ha quedat enganxat a la zona alta del perímetre fronterer.

Els migrants han arribat amb mostres d’alegria al Centre d’Estada Temporal d’Immigrants (CETI), on s’han desplegat diverses patrulles de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. 

La tanca de Melilla no patia un intent d’entrada tan quantiós des del 21 d’octubre de 2018, també un diumenge, quan 209 immigrants hi van entrar. Un d’ells va morir i altres 55 van ser expulsats al Marroc mitjançant l’aplicació de l’Acord de Readmissió.

També et pot interessar

stats