Micromecenatge, la forma de finançament que triomfa en Internet

Cada vegada són més els projectes que opten per aquesta via de finançament, que permet obtindre diners per a desenvolupar projectes amb xicotetes aportacions.

Miguel Uliarte en la secció de xarxes de 'Les notícies del matí'
Miguel Uliarte en la secció de xarxes de 'Les notícies del matí'

'Crowdfunding' en anglés, 'Micromecenatge' en valencià. El diccionari normatiu de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua defineix aquest concepte com el “sistema de finançament d’una iniciativa empresarial o d’un projecte de creació basat en xicotetes aportacions d’un col·lectiu nombrós de persones, generalment a través d’un lloc web, les quals reben alguna classe de compensació relacionada amb el projecte que financen".

Cada vegada són més els projectes que opten per aquesta via de finançament. Per exemple, al barri de Russafa, a València, obrirà pròximament una llibreria finançada a través d’aquest format. Un altre projecte, del valencià Miguel Uliarte, està a punt d’obtindre els diners necessaris. Es vol gravar una peça audiovisual de ciència-ficció. "És un sistema de finançament amb què les noves generacions estan conscienciades", ha assegurat Uliarte en la secció de xarxes de Les notícies del matí.

En el seu cas, s'ha optat per aquesta via d'obtindre diners per al projecte per diferents motius, entre d'altres, "poder traure endavant projectes que d'una altra manera no haurien aconseguit el finançament necessari". Un altre dels avantatges del micromecenatge és la major difusió que ofereix dels projectes. "Pots arribar a gent de tota Espanya, fins i tot Sud-amèrica o els Estats Units", ha afirmat Uliarte.

Hi ha diferents plataformes d’aquest tipus per a obtindre finançament. Emprar-les és molt senzill, com comenta el director: "Registres el projecte, indiques el finançament que necessites i ofereixes una recompensa per patrocini". De moment, el projecte d'Uliarte ja ha aconseguit un terç dels diners que necessita per al film que dirigeix, 'Absolución'. Confia que finalment s'assolisca l'objectiu. "Som optimistes; ho aconseguirem".

També et pot interessar

stats