El microbiòleg valencià Francisco Martínez Mojica pensa que el coronavirus podria haver escapat d’un laboratori de Wuhan

Veu sospitós que haja sorgit en una ciutat on hi ha un laboratori que treballa amb patògens.

El professor de la Universitat d'Alacant Francisco Mojica ha explicat que el coronavirus podria ser un virus “mutant”

El professor titular del Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la Universitat d'Alacant (UA) Francisco Martínez Mojica ha explicat que el coronavirus sorgit a la ciutat xinesa de Wuhan podria ser un virus “mutant” que es podria haver escapat d’un laboratori d’aquella ciutat on es treballa amb patògens i que ha rebut advertiments sobre la seua seguretat. 

El professor de la UA ha assegurat que és normal que hi haja “una certa preocupació” sobre el coronavirus perquè es desconeix el camí que prendrà. Tot i així, ha subratllat que els mètodes de diagnòstic i per a “controlar” aquest tipus d'epidèmies “no tenen res a veure amb els de fa uns anys”.

El microbiòleg, reconegut pel descobriment de seqüències d’ADN repetides en microorganismes, ha fet aquestes declaracions durant la commemoració del 40 aniversari de la Universitat d’Alacant, on ha rebut la medalla d'or per la seua trajectòria.

213 morts i vora 10.000 contagiats, segons l’últim recompte 

El nombre de morts i infectats pel coronavirus creix considerablement i arriba, segons l'últim recompte d’aquest divendres, a les 213 víctimes mortals (43 més que dijous) i 9.692 casos confirmats en l'àmbit nacional (1.981 més). Fora del país asiàtic hi ha uns 80 contagis. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ja ha declarat l'emergència internacional pel ràpid augment dels pacients afectats per una malaltia que s'ha estés a 23 països, encara que el 99% dels casos s'han diagnosticat dins de la Xina.

També et pot interessar

stats