El Micalet acull un simulacre d'evacuació per l'exterior des de dalt de la torre

L'escala per a accedir al campanar és molt estreta i té 207 escalons, fet que pot complicar algunes evacuacions

El Micalet acull un simulacre d'evacuació dels bombers de l'Ajuntament de València

La torre del Micalet de la catedral de València ha acollit aquesta setmana un simulacre "sense precedents" per a l'evacuació per l'exterior —des de dalt del campanar— amb la finalitat de valorar les destreses que serien necessàries en cas d'haver de realitzar un desallotjament d'algun visitant per la façana.

Una vintena de professionals del cos municipal de bombers de València ha dut a terme el dispositiu, a més de 50 metres d'altura, i s'han despenjat per l'exterior de la torre amb un sistema de cordes i arnesos i una llitera en la qual un d'ells ha baixat gitat, acompanyat per altres dos efectius.

La baixada s'ha pogut efectuar en temps rècord, ja que des que s'han instal·lat els sistemes fins a la baixada a peu de carrer ha transcorregut aproximadament mitja hora. Per a fer-ho possible, els bombers han hagut de retirar part de la reixa que envolta el perímetre de la torre en la seua part alta.

No obstant això, els treballs per al simulacre s'han desenvolupat des de les set del matí fins a les deu, hora en què s'ha donat per finalitzat. L'exercici ha resultat “totalment satisfactori”, i ha intentat reproduir un possible cas real.

Durant el simulacre, l'equip de bombers s'ha dividit en dos grups: un d'ells a la terrassa alta del Micalet, des d'on ha començat el descens, mentre que l'altre s'ha quedat baix esperant l'arribada de la llitera.

A la llitera s'han situat un bomber gitat i altres dos acompanyants per a atendre la persona evacuada i poder controlar la baixada, de la mateixa manera que ocorreria si es tractara d'un cas real.

El simulacre s'ha plantejat en el cas d'haver d'evacuar una persona que necessita auxili a la part alta de la torre i a la qual no es puga abaixar per l'escala, que és molt estreta i té 207 escalons.

La catedral de València compta amb un protocol d'emergències, contemplat en el seu pla d'autoprotecció, que és molt ampli, està en vigor i inclou l'actuació davant diversos escenaris possibles i diferents rutes d'evacuació.

També et pot interessar

stats