Metrovalència recupera la senyalització original de les estacions per a celebrar el 25 aniversari del tramvia

Des què es va posar en funcionament, més de 155 milions de viatgers han fet ús d’aquest mitjà de transport.

Un tramvia travessa la ciutat de València
Un tramvia travessa la ciutat de València

Metrovalència distribuirà mig milió de targetes de transport commemoratives del 25 aniversari de la posada en funcionament del tramvia modern a València. Aquesta és, juntament amb un audiovisual divulgatiu i la recuperació dels 21 cartells de Paco Bascuñán que es van dedicar a cadascuna de les parades inicials, algunes de les propostes que recordaran aquest avanç en el transport públic de la ciutat.

Les targetes commemoratives s’expediran a les taquilles de les estacions, així com en les màquines de venda automàtica. A més, com a part d'aquest mateix aniversari, FGV va presentar un logo commemoratiu, que apareix en els títols de transport que ara es distribueixen.

Respecte a la part gràfica, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) permetrà recuperar la senyalització original que el dissenyador Paco Bascuñán, mort en 2009, va elaborar per a la posada en servei del tramvia de València en 1994. En total, seran 21 cartells dedicats a cadascuna de les 21 parades inicials del tramvia s'incorporaran de nou com a element de senyalització d'aquestes.

D’altra banda, en diverses estacions de la xarxa de FGV s’han instal·lat diversos panells commemoratius, amb fotografies i documentació, sobre l'evolució d'aquest mitjà de transport a la ciutat.

Al llarg d'aquest quart de segle, més de 155 milions els viatgers han utilitzat el tramvia, integrat en la xarxa de Metrovalència i que en l'actualitat arriba també a les poblacions de Burjassot i Paterna.

Amb la recuperació d'aquest mitjà de transport per part de la Generalitat, València es convertia en la primera ciutat espanyola que recuperava un sistema de tramvia, però com a sistema modern i integrat a la ciutat.

També et pot interessar

stats