Metrovalència programa un servei especial durant les 24 hores des de la plantà fins a la Cremà

Preveu 2,5 milions de desplaçaments a través de 12.000 trajectes de metro i tramvia, que evitaran 1,1 milions de moviments de vehicles privats i l’estalvi de 653.348 litres de combustible

Els metros i tramvies de València i l'àrea metropolitana circularan durant les 24 hores des de divendres
Els metros i tramvies de València i l'àrea metropolitana circularan durant les 24 hores des de divendres / Metrovalencia

Des del divendres, dia en què la plantà donarà pas als dies grans de la setmana fallera, fins a la Cremà de la nit de Sant Josep, hi haurà servei ininterromput de metro a la ciutat de València i l’àrea metropolitana. Metrovalència estima que hi haurà 2,5 milions de desplaçaments. S’han programat quasi 12.000 trajectes de metros i tramvies, que està previst que recórreguen 695.978 quilòmetres, el que equivaldria, segons Metrovalència, a pegar a donar 17,3 voltes al món.

En total, es posaran a la disposició dels usuaris més de cinc milions de places per a cobrir els multitudinaris desplaçaments previstos en les cinc principals jornades festives.

La consellera Salomé Pradas, que ha visitat aquest dilluns les instal·lacions de València Sud, ha afirmat que, amb el pla especial de Falles, es millora la freqüència de pas en els moments de més demanda, com les mascletaes, els castells de focs artificials i l'Ofrena, al mateix temps que es prolonga el servei durant les nits, quan els trens i tramvies oferiran un servei ininterromput de 120 hores en els principals dies de festa.

Aquest reforç del servei de Metrovalència evitarà 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats per València i la seua àrea metropolitana, cosa que permetrà deixar d’emetre 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera i estalviar 653.348 litres de combustible, equivalent a un milió d'euros.

Quasi tots els trens disponibles, en circulació

Els 2,5 milions de desplaçaments estimats faran que es posen en circulació pràcticament tots els metros i tramvies disponibles i que es dispose un gran dispositiu humà en tots els àmbits de gestió implicats.

De fet, Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) ha incorporat 120 nous agents d'estació de manera temporal per a prestar servei en la xarxa de Metrovalència durant les Falles (80 per a les línies de metro i 40 a les de tramvia).

En matèria de seguretat, s'incorporen un centenar de vigilants que se sumen al dispositiu habitual previst per Metrovalència, al llarg de tota la xarxa. En aquests dies també s'amplia la col·laboració amb els diferents efectius de les Forces de Seguretat.

Estacions tancades durant les mascletaes

Les estacions de Xàtiva i Colom estaran tancades al públic durant les mascletaes, de 12:30 a 14:30  hores, des del 16 fins al 19 de març per raons de seguretat. Es pretén evitar aglomeracions que suposen qualsevol classe de risc, i es recomana als viatgers que utilitzen estacions alternatives per a aquests dies (Albereda, plaça d'Espanya, Bailén o Àngel Guimerà), com recomanen des d’Infraestructures.

Del 15 al 19 de març tampoc estarà permés transportar bicicletes ni patinets en tota la xarxa de Metrovalència. A aquells que accedisquen al metro amb cadires infantils se’ls recomana plegar-les. Així mateix, des d’FGV recorden que està prohibit transportar o disparar material pirotècnic, fumar, consumir begudes alcohòliques o estupefaents, així com accedir amb globus per a evitar possibles contactes amb la catenària.

També et pot interessar

stats