Metrovalència oferirà servei nocturn durant els cinc dies de Setmana Santa

La Generalitat assegura que el servei nocturn del metro i del tramvia, que va arrancar el 4 de març, suma 9.000 persones usuàries cada cap de setmana

Una estació del tramvia a la ciutat de València
Una estació de tramvia a la ciutat de València / Sergi Albir

Metrovalència programarà serveis nocturns durant cinc jornades consecutives, des de Dimecres Sant fins Diumenge de Resurrecció, per a facilitar la mobilitat sostenible aquesta Setmana Santa, segons ha informat aquest dilluns la Generalitat.

És la primera vegada, des que es va iniciar en 2018 el servei nocturn A la Lluna de Metrovalència, que s'ofereix servei nocturn durant cinc jornades consecutives, el nombre més gran de dies seguits amb servei especial, llevat dels serveis extraordinaris programats amb motiu de les Falles.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha fet un balanç "molt positiu" del servei nocturn del metro i del tramvia, des que es posà de nou en marxa el passat 4 de març. "Els usuaris i les usuàries estan tornant al transport públic i aposten pel metro nocturn per a moure's els divendres i els dissabtes que, de mitjana, registren 9.000 persones usuàries cada cap de setmana en aquestes franges horàries", ha assenyalat.

El servei nocturn per Setmana Santa es veurà afectat pel tall de servei que s'ha programat amb motiu de les obres de millora i manteniment de via en superfície de les línies 1, 2 i 3. D'aquesta forma, la circulació ferroviària s'efectuarà fins a Seminari, en Línia 1; fins a l'Eliana, en Línia 2; i Meliana, en Línia 3, sense continuïtat amb autobús.

Horaris i freqüències

Amb el servei denominat A la Lluna de Metrovalència circulen trens amb una freqüència de pas entre 10 i 20 minuts pel centre de la ciutat, a partir de l'últim servei habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda i Marítim-Serreria.

En direcció a Alboraia, la freqüència de pas oscil·la entre 15 i 30 minuts. Cada 40 minuts, els trens circulen en direcció a les estacions de Seminari i Paterna. I cada 80 minuts, en direcció a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja de Túria.

Els últims passos pel centre de la ciutat de València, a l'estació d'Àngel Guimerà, cap a les diferents destinacions tenen lloc entre les 2:30 i les 3:00 hores. En les línies tramviàries, els tramvies circulen amb intervals de pas de 40 minuts en totes les línies, mentre que en els trams Primat Reig-Dr. Lluch i Marítim-Grau Canyamelar la freqüència és de 20 minuts.

En Línia 4 se circula entre Dr. Lluch i Vicent Andrés Estellés, llevat de l'últim tramvia en servei que arriba fins a Mas del Rosari. Els últims passos per la parada de Benimaclet cap a les diferents destinacions tenen lloc entorn de les 2:30 hores.

També et pot interessar

stats