Metrovalència es manté lliure de Covid malgrat l'increment de viatgers

El tercer informe del CSIC sobre FGV continua sense trobar mostres infecciones en els trens i les instal·lacions de la xarxa pública de transport

Viatgers en Metrovalencia
Viatgers en Metrovalència / FGV
17 de juny 2021 - 14:13

El tercer informe que elabora el CSIC sobre la realitat pandèmica de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) constata que els trens i les instal·lacions de Metrovalència continuen sense mostres infeccioses de Covid-19, malgrat el repunt de viatgers (un 20% durant els últims dos mesos). L'estudi ha sigut elaborat en col·laboració amb el laboratori de Virologia Ambiental i Seguretat Alimentària (Visafelab) de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments, pertanyent al Consell Superior d'Investigacions Científiques (IATA-CSIC). Segons l'informe del present mes de juny, igual que els que es van fer al juny i al setembre de 2020, tampoc s'han trobat "traces infeccioses" del coronavirus.

Les conclusions de l'estudi les ha detallades aquest dijous el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, després de reunir-se amb la directora gerente d'FGV, Anaïs Menguzzato. Per a l'elaboració de l'estudi s'han pres mostres d'elements "de molt de contacte", unitats en circulació i filtres d'aire condicionat arreplegades en estacions "d'alta afluència", com ara les de Xàtiva o Colom, al centre de València.

Les conclusions determinen que "prop del 90% de les mostres arreplegades no contenen traces del virus SARS-CoV-2. De les 24 mostres analitzades "només tres, de reixetes d'aire de retorn dels trens, van mostrar traces de l'RNA del SARS-CoV-2 per a una única diana, la qual cosa indica que les mostres no són infeccioses".

El conseller ha destacat que "aquests estudis científics són necessaris per a saber en quin punt de la pandèmia ens trobem, i transmetre de nou confiança i seguretat als usuaris dels serveis de transport públic, i més en un moment en el qual estem experimentant un progressiu increment de viatgers". I ha afegit que FGV "és l'únic operador de transport públic d'Espanya que fa aquest tipus de proves tan minucioses de manera periòdica en les seues instal·lacions".

D'altra banda, el servei de metro nocturn no està previst de moment. El conseller ha agregat que el metro nocturn s'estudiarà "quan torne la normalitat". "A mesura que s'avance en el venciment a la pandèmia, anirem estudiant la tornada progressiva a la normalitat, però no podem agafar dreceres mentre el virus està encara present entre nosaltres", ha conclòs.

També et pot interessar

stats