El metro nocturn s'inicia amb jornada de vaga i serveis mínims

Aturades parcials fins al 19 de gener.

El metro nocturn s\'inicia amb jornada de vaga i serveis mínims

El servei de metro nocturn a València s'ha iniciat aquest divendres a la nit marcat per la jornada de vaga i de serveis mínims decretats per l'empresa.

Els sindicats UGT, CCOO, SIF i SCF han convocat de manera conjunta aturades parcials  fins al 19 de gener en el servei de FGV a València i Alacant. CGT també n'ha programat fins a aquesta data, mentre que Intersindical-SF les perllongarà fins al 27 de gener. En aquests dos últims casos sols a València, segons els calendaris comunicats a l'empresa. L'objectiu de la vaga és protestar contra el dèficit de plantilla, per les condicions laborals deficients dels agents d'estacions i per a reivindicar una recuperació salarial.

Les aturades convocades per CGT es produiran en diferents horaris. 

La Conselleria d’Economia ha fixat serveis mínims del 60% de la circulació de trens i tramvies en hores punta (de 6 a 9, de 12 a 16 i de 19 a 22) i del 50% la resta del dia en cadascuna de les jornades de vaga convocades pels sindicats a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

Aquestes aturades coincideixen amb la posada en marxa del servei de metro nocturn. Els caps de setmana i la vespra de festius hi haurà trens fins a les 2 i mitja de la matinada. La freqüència de pas serà d'entre 20 i 30 minuts per la zona A i cada hora per la zona B. Demà dissabte es podrà viatjar de manera gratuïta en una jornada de portes obertes i la Nit de cap d'Any el servei serà ininterromput durant tota la nit fins a enllaçar amb el servici del matí.

Una cabina de discjòquei

Com a atracció, aquest dissabte instal·laran una cabina de discjòquei dins d'una unitat de metro que anirà desplaçant-se per la xarxa per a animar a utilitzar els vagons nocturns. La Conselleria d'Obres Públiques té previst millorar les freqüències i destinacions del servei nocturn a partir de l'any pròxim, una vegada es completen les necessitats tècniques i de personal que suposa el nou servei.

Aturades  a València

Aturades a Alacant

També et pot interessar

stats