Metro 24 hores i parades tancades: així és el servei especial de transport durant les Falles

Renfe també activa el servei ininterromput de Rodalia des de dissabte 16 fins a dimecres 20

Un grup de falleres i fallers entren a la parada de Metrovalencia d'Àngel Guimerà
Un grup de falleres i fallers entren a la parada de Metrovalencia d'Àngel Guimerà / Europa Press

La ciutat de València entra de ple, ara sí, en les jornades festives més importants de l’any, i els diferents serveis de transport públic adapten el seu servei a l’afluència excepcional de locals i turistes.

Servei 24 hores de metro durant cinc dies

Des de la passada nit de divendres fins a la nit del dimarts 19, és a dir, des de la plantà fins a la Cremà, Metrovalencia tindrà activat el dispositiu de mobilitat ininterrompuda. Durant les cinc jornades festives, els metros circularan les 24 hores, la qual cosa suposarà un total de 120 hores de servei continuat. 

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, en el pla especial previst també augmentar la freqüència de pas dels trens i tramvies en els moments de major demanda, com les mascletaes, castells de focs artificials o l'Ofrena, i el servei es prolongarà per la nit.

La novetat en el servei de metro d’enguany respecte al dispositiu especial d’altres Falles seran els reforços diürns durant el cap de setmana de 10:30 h a 21:00 h, mentre que en el tramvia es reforçarà la Línia 10 en la Nit del Foc; concretament, a la parada de Ciutat Arts i Ciències-Justícia.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) també ha incorporat a 120 nous agents d'estació de manera temporal per a prestar servei al llarg de la xarxa de Metrovalencia durant la celebració de les Falles. En matèria de seguretat, s'hi incorporen un centenar de vigilants.

Tancament de parades i altres restriccions en metros i tramvies

Durant les mascletaes del 16 al 19 de març, les estacions de Xàtiva i Colón romandran tancades al públic seguint les recomanacions realitzades per la Junta de Seguretat de la Subdelegació del Govern. L'horari de tancament serà de 12:30 h a 14.30 h i l'objectiu és evitar aglomeracions que suposen "qualsevol tipus de risc per als ciutadans i visitants que es concentren en el centre de València per a gaudir de les tradicionals mascletaes".

Metrovalencia recomana als seus clients que utilitzen estacions alternatives per a eixos dies (Albereda, Plaça Espanya, Bailèn i Àngel Guimerà, segons orígens), s'informen de les mateixes a través de la web www.metrovalencia.és i xarxes socials, i seguisquen en tot moment les indicacions de megafonia, teleindicadors i del personal d'FGV distribuïts per la xarxa.

Des d’aquest divendres i fins al dimarts 19 tampoc està permés accedir a la xarxa de Metrovalència (metros i tramvies) amb bicicletes o patinets. També es recomana que les cadires infantils es pleguen dins de les instal·lacions i està prohibit transportar o disparar material pirotècnic, fumar, consumir begudes alcohòliques o estupefaents, així com accedir amb globus per a evitar possibles contactes amb la catenària.

Servei ininterromput de Rodalia fins al dia 20

Per la seua part, Renfe també ha anunciat l’ampliació del servei de Rodalia a 24 hores des del dissabte fins al dimecres. D'aquesta manera, circularan 263 trens especials fins a la matinada del dia 20 en quatre línies del nucli de València. En total, s'han programat 68 trens especials nocturns entre la 01:00 h i les 05:55 h, que s'afigen a l'oferta habitual de trens del nucli.

Reforç del servei de taxi

Per tal d’adequar el nombre de taxis a l’increment de desplaçaments que s’esperen des de divendres al dimarts, la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha pactat amb les principals associacions del sector el reforç del servei a València. Des del dia 15 al 19, totes les llicències podran circular entre les 00:00 h i 06:00 h i entre les 18:00 h i 24:00 h, i també ho podran fer el dia 20 de març de 00:00 h a 06:00 h.

També et pot interessar

stats