Metges i professionals sanitaris podran prolongar l'etapa laboral fins als 70 anys

El Consell aprova pla d'ordenació de recursos humans que preveu aquesta possibilitat.

Metges i professionals sanitaris podran prolongar l\'etapa laboral fins als 70 anys
Metges i professionals sanitaris podran prolongar l'etapa laboral fins als 70 anys

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres el decret que regula el pla d'ordenació de recursos humans per al període 2019-2021 del personal de gestió directa de la Conselleria de Sanitat. En aquest decret es preveu, entre altres qüestions, la prolongació de la permanència en el servei actiu més enllà dels 65 anys. Es busca "compaginar el rejoveniment de la plantilla i evitar l'impacte assistencial de la pèrdua de coneixement expert", tal com ha detallat la vicepresidenta del Consell i portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, en roda de premsa. 

El decret regula la possibilitat de prolongació de l'etapa laboral fins als 67 anys, sempre que es complisquen certs requisits relacionats amb les necessitats de l'organització.

Així mateix, quan s'arribe als 67 anys, es regula la possibilitat de prolongar l'etapa laboral fins als 70 anys, per necessitats d'organització. El nou decret elimina  les restriccions que establia l'anterior normativa, tenint en compte criteris de qualitat assistencial, tècnica investigadora així com la transmissió del coneixement entre generacions. 

També et pot interessar