Els metges de família exigeixen sancions contra les pseudoteràpies

Demanen que l'Agència Espanyola de Medicaments revise tots els productes homeopàtics.

Els metges de família exigeixen sancions contra les pseudoteràpies
Els metges de família exigeixen sancions contra les pseudoteràpies

La Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària (SoVaMFic) ha exigit a la Conselleria de Sanitat, les universitats i els col·legis de metges i farmacèutics de la Comunitat Valenciana que adopten mesures de control, regulació i sanció contra les pseudoteràpies.

Per a la SoVaMFic, la "creixent publicitat enganyosa" de tractaments i teràpies "sense evidència científica demostrada" comporta en alguns casos conseqüències "desastroses". Per això, el col·lectiu exigeix "rigor científic" i insta les entitats amb responsabilitat en aquest àmbit a instaurar unes directrius "clares" per al col·lectiu mèdic i per als pacients. 

També ha sol·licitat que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris controle i revise tots els productes homeopàtics perquè, segons denuncien, se’n comercialitzen milers sense cap autorització que poden enganyar el conjunt de pacients. A més, SoVaMFic ha fet una crida als mitjans de comunicació i als personatges públics perquè "no es deixen dur per iniciatives comercials i publicitàries relacionades amb la salut que no hagen sigut contrastades ni demostrades científicament". 

També et pot interessar

stats