Metges d'atenció primària i farmacèutics reclamen més pes en el SNS

Demanen també recursos per a fer possible una col·laboració per a abordar de manera multidisciplinària les malalties.

Dos metges al seu lloc de treball
Dos metges al seu lloc de treball / Pixabay

Els metges d'atenció primària i els farmacèutics han reclamat "més pes" en el Sistema Nacional de Salut (SNS) i "no estar al marge de les noves teràpies" per a poder afrontar reptes com la cronicitat i l'envelliment de la població.

El Col·legi de Metges de València acull aquest divendres i dissabte el segon Congrés Nacional de Metges i Farmacèutics organitzat per la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària (Semergen) i la Societat Espanyola de Farmàcia Familiar i Comunitària (Sefac), amb més de 500 participants de tot Espanya.

Amb el lema "Metge i farmacèutic: solucions en salut", la trobada tractarà temes com el tractament multidisciplinari de la cronicitat, la sostenibilitat del sistema sanitari, l'adherència terapèutica i l'abordatge del dolor, entre altres.

El president de Semergen, José Luis Listerri, ha assegurat que la col·laboració entre els dos col·lectius sanitaris és "imprescindible" perquè "hui, el dia a dia de l'abordatge multidisciplinari de les malalties exigeix que els dos participen en l'atenció al pacient". Una col·laboració que no ha sigut possible fins al moment per "problemes d'índole administratiu econòmic", segons Listerri. També ha reclamat "més pes" dels metges d'atenció primària dins del Sistema Nacional de Salut.

També et pot interessar

stats