Els metges que cobreixen urgències en domicilis a Castelló hauran de desplaçar-se en taxi

La mesura es deu al nou conveni autonòmic, que no regula el transport de personal sanitari.

La mesura entra en vigor hui, 1 d’agost
La mesura entra en vigor hui, 1 d’agost / Europa Press

Els metges que cobreixen les urgències en domicilis a les comarques de Castelló hauran de desplaçar-se en taxi o anar a peu des de sa casa quan es produïsquen avisos, siguen urgents o no, i en qualsevol franja horària. Aquesta mesura, que entra en vigor hui, 1 d’agost, es deu al nou conveni autonòmic, que no regula el transport de personal sanitari.

El sindicat d'infermeria SATSE va notificar a la Inspecció de Treball que la Conselleria de Sanitat no ha convocat una reunió per a tractar el problema del transport sanitari a pesar que aquest òrgan havia instat a buscar una solució consensuada a l'ús de les ambulàncies, posant com a data límit setembre.

A més, el sindicat ha avisat que la mesura serà insuficient, ja que els metges no podran portar amb ells el material que abans portaven en ambulància i això repercutirà en els pacients.

Cada departament de salut ha decidit quin sistema de transport utilitzarà però la Conselleria ja estudia com unificar el criteri per a proveir de transport el personal sanitari.

També et pot interessar

stats