Mesures contra el mosquit tigre i la mosca negra a la Ribera

Sanitat s’ha compromés a autoritzar “de forma immediata” tractaments aeris en punts clau del Xúquer sol·licitats pel Consorci i la Mancomunitat.

Mesures contra el mosquit tigre i la mosca negra a la Ribera
Mesures contra el mosquit tigre i la mosca negra a la Ribera

Alerta pel mosquit tigre i de la mosca negra en diverses zones de la Ribera. Representants del Consorci de la Ribera i de la Junta de Govern de la Mancomunitat de la Ribera Alta s’han reunit aquest dilluns amb la secretària autonòmica, Isaura Navarro, i la directora general de Salut Pública, Ana García, per a acordar noves mesures per a pal·liar les conseqüències de l’elevada proliferació d’aquests animals en diverses zones de la comarca.

La Conselleria s’ha compromés a autoritzar “de forma immediata” els tractaments aeris sol·licitats pel Consorci en determinats punts clau del riu Xúquer, i a aprovar una línia pressupostària específica per a subvencionar als municipis les actuacions contra la mosca negra a partir del 2020. També durà a terme una campanya de sensibilització i informació a la població i s’implicarà en la Universitat per a fer el seguiment científic de l’evolució dels vectors a la comarca, entre altres mesures. En funció dels resultats d’aquest seguiment, es valorarà la possibilitat de crear un comité comarcal per al control dels vectors, amb representació de l’administració autonòmica i de l’administració local, protecció civil i altres agents o departaments pertinents.

A final de juliol es tornaran a reunir per a valorar els resultats d’aquestes mesures.

També et pot interessar