Les mesures contra la Covid deixen en mínims les galteres, la pallola, la rubèola o la varicel·la en aquest curs

Durant els mesos escolars s'han registrat 671 casos de varicel·la mentre que durant el curs 2018-2019 van acumular-se 5.503 casos

Normes per al curs escolar 2021-2022
Normes per al curs escolar 2021-2022

Les mesures de seguretat per a evitar la transmissió del coronavirus que s'han implantat en aquest curs escolar han tallat també la transmissió d'altres malalties típiques dels xiquets i xiquetes. Així, els casos de galteres, pallola, rubèola o varicel·la han marcat registres residuals en el curs escolar, que acaba de concloure a la Comunitat Valenciana, segons ha explicat en un comunicat la Conselleria de Sanitat i Salut Universal. Les dades fan referència a menors de setze anys.

Salut Pública explica que aquestes malalties ja estaven en retrocés a la Comunitat Valenciana a causa de les campanyes de vacunació, però durant aquest curs, les mesures de distància, les mascaretes, el gel o els grups bambolla han contribuït clarament a fer aquest descens més clar.

Així, per exemple, aquest curs hi ha hagut 8 casos de galteres, enfront dels 26 de 2018-2019, l'últim curs sense pandèmia per coronavirus. De pallola i rubèola no s'ha registrat cap cas durant aquest curs, mentre que en el de 2018-2019 va haver-hi 7 menors afectats per pallola. I, finalment, aquest curs hi ha hagut 671 diagnòstics de varicel·la, enfront dels 5.503 de fa dos anys.

D'altra banda, els polls també han perdut el protagonisme habitual, segons agrega Salut Pública.

Les mesures aplicades a les aules valencianes per a evitar la propagació de la Covid han aconseguit una gran efectivitat i han permés un curs presencial en el qual la xifra de classes aïllades ha sigut acotada i minoritària en tot moment.

També et pot interessar

stats