Les mesures aprovades pel govern seran de "compliment obligat"

El ‘BOE’ publica l'orde ministerial i dona 48 hores als municipis per a implantar les restriccions.

Una infermera en les portes del centre de salut d'Orcasitas a Madrid
Una infermera en les portes del centre de salut d'Orcasitas a Madrid / Sergio Perez (Reuters)

El Govern d'Espanya ha publicat aquest dijous en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) les mesures a les quals arribaren sense consens en la reunió del Consell Interterritorial de Salut respecte a les restriccions en municipis de més de 100.000 habitants amb una incidència de coronavirus elevada i unes condicions de positius i de llits UCI preocupants. El document arreplega que seran de "compliment obligat" i dóna 48 hores als municipis afectats per a implantar-les.

D'aquesta forma, la ciutat de Madrid, amb uns 3,27 milions d'habitants i gran part de la seua àrea metropolitana que comprén aproximadament uns 5 milions d'habitants dels 6,6 que té la Comunitat de Madrid, hauran d'implantar les mesures que ja es van donar a conéixer aquest dimecres, entre les quals hi ha, principalment l'aïllament perimetral o la reducció d'horaris en diferents sectors.

No obstant això, el govern madrileny ja va anunciar aquest dimecres que no pensava acatar l'orde i que estudiaria recórrer en contra perquè considera que no té validesa jurídica per la falta de consens de la reunió.

Respecte a això, l'Advocacia de l'Estat ha publicat un informe en el qual detalla que "la norma aplicable en les votacions del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut" respecte de l'article que regula aquesta qüestió, assenyala que "els acords obligaran les comunitats autònomes, encara que voten en contra", sempre que l'Estat exercisca competències de coordinació.

També et pot interessar

stats