Els mestres interins de primària protesten per l'adjudicació de places

Protestes davant la Conselleria d'Educació perquè molts docents s'han quedat sense plaça per al curs que ve. Des de la Conselleria es recorda que la majoria de mestres que ara són funcionaris de carrera, eren interins el curs passat.

Centenars de mestres interins de primària han protestat hui davant la Conselleria d'Educació a València i a Alacant

Centenars de mestres interins de primària han protestat hui davant la Conselleria d'Educació a València i a Alacant. Amb una pancarta a les mans han cridat "volem treballar, volem treballar" perquè no tindran plaça el pròxim curs afectats per les 3.000 places de les oposicions que s'acaben de celebrar. Segons el sindicat majoritari, STEPV, encara que fa més de 20 anys que fan classe, moltes i molts mestres interins es queden al carrer per les recents oposicions, ja que es valora la repetició de centre educatiu, i suma punts tindre el nivell B2 d'anglés.

Amb les adjudicacions de juliol se sumen 14.342 places de professorat vacants, 2.500 més que fa un any. Tot i això, l'STEPV té en marxa mobilitzacions en rebuig del sistema d'adjudicació de places del professorat interí i demana solucions per a centenars de mestres que es queden al carrer després de dècades de dedicació a l'ensenyament públic.

Els portaveus del sindicat han criticat l'increment de 353 places vacants en primària, afirmant que haurien de ser el doble, ja que hi ha al voltant d'un miler de col·legis públics de primària i cal sumar les jubilacions dels mestres que solen estar al voltant de les 600 cada curs.

Des de la Conselleria d'Educació es recorda que la majoria de docents que ara són funcionaris de carrera, eren interins el curs passat. També asseguren que la repetició de centre no ha alterat les borses, i que el requisit del B2 d'anglés és necessari per a implantar el model del plurilingüisme. El sindicat no descarta més mobilitzacions si la Conselleria no hi posa solució.

També et pot interessar

stats