Mestre i aprenent dibuixen un mural en una alqueria d’Alboraia

El mestre és Patricio Forrester, artista argentí que passa els estius a la nostra terra, i l’aprenent és Luis el Potro, que, després de jubilar-se, assumeix una condició artística que no li sembla aliena

Luis 'el Potro' pinta en una paret de l'alqueria / À Punt NTC

Julia Panach fa 35 anys que emblanquina la seua alqueria d'Alboraia (Horta Nord) i no havia aconseguit mai que el seu home, llaurador de professió, agafara un pinzell. Des de fa setmana i mitja, quan ix el sol, hi ha una parella de pintors que fan un mural a les parets: una obra plàstica que quedarà immortalitzada als murs de l’alqueria. 

El mestre és l'artista argentí Patricio Forrester. “Mai havia tingut un ajudant tan bo”, assegura el pintor. “L’anomene el Picasso de l’horta”. I l'aprenent és Luis el Potro, que, després de jubilar-se, assumeix una condició artística que no li sembla aliena: “Ser llaurador a Alboraia i en qualsevol part del món és un art”.

El modus operandi d'aquest insòlit duet és indicar a distància i executar amb precisió. Forrester, resident a Londres, ja està sis estius redibuixant l'horta en temps de vacances. 

El mural és un homenatge a les séquies que regaven els camps i que ens convencen de la dimensió estètica del treball que és llaurar. 

També et pot interessar