Dos mesos sense rastre de Marta Calvo

La recerca del cos centra el gruix d'una investigació que ha ampliat la sospita a cinc casos més relacionats amb el detingut.

Una de les concentracions, al Port de Sagunt, en suport de la família de Marta en una imatge d'arxiu
Una de les concentracions, al Port de Sagunt, en suport de la família de Marta en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Guàrdia Civil manté la cerca del cos de Marta Blanco a l'abocador de Dosaigües (Foia de Bunyol). La granota impermeable blanca, la mascareta i els guants del grapat d'efectius que busquen les restes de la xica entre les deixalles s'ha convertit en la imatge icònica d'un cas que compleix dos mesos aquest dimarts. 

El passat 7 de novembre se li perdia la pista a la jove d'Estivella després de citar-se a la vivenda de Manuel (Ribera Alta) on vivia llogat Jorge Ignacio Palma, autor confés de l'esquarterament de la xica.

Les prospeccions a l'abocador i les rodalies del municipi de Manuel continuen centrant el treball de camp dels investigadors d'un cas que a penes ofereix novetats significatives des de l'entrega i la detenció de Palma. El detingut manté que va esquarterar Calvo després de la presumpta mort accidental d'aquesta i que va repartir les restes en contenidors de fem. Els investigadors sempre han desconfiat d'aquesta versió i sospiten d'una maniobra de distracció per a retardar al màxim la troballa del cadàver i reduir la transcendència penal del cas a la d'un homicidi imprudent. Ara mateix Palma es troba en presó provisional, comunicada i sense fiança en una causa oberta per un delicte d'homicidi.

Les restes biològiques trobades en una canonada de l'habitatge on residia no han permés establir un vincle amb Marta Calvo. Eren minúscules i estaven massa deteriorades per a comparar-les amb l'ADN de la víctima. 

Cinc casos més sota investigació

La gran novetat del cas, de moment, és la possibilitat que Marta Calvo no fora l'única víctima de Palma, un narcotraficant de 38 anys que se sospita que emprava cocaïna de gran puresa en les seues pràctiques sexuals. Tres dones ha denunciat haver patit una intoxicació pareguda a la que presumptament va matar Calvo, un jutjat ha reobert el cas de la mort d'una prostituta per sobredosi de cocaïna a l'abril al barri de Russafa de València i la Guàrdia Civil investiga el cas d'una altra que va perdre la vida al mateix veïnat en circumstàncies semblants. L'alerta s'ha estés ha altres zones d'Espanya i a Itàlia.

La coordinació policial, en qüestió

De la intrahistòria del cas també han transcendit la possibilitat d'un problema de coordinació entre les forces de seguretat, que hauria retardat alguns dies la recerca de la víctima des de la denúncia de la seua desaparició. El delegat del govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha convocat tres reunions amb comandaments de Policia i Guàrdia Civil "per a millorar la coordinació, encara que no ha obert cap expedient disciplinari", segons fonts de la investigació.

També et pot interessar

stats